Sök, fortsättning

Kuserns innehåll:

Å ena sidan tänker jag att kursen går ut på det alla kurser går ut på; att börja där den enskilda hunden är för grenen och gå vidare därifrån. Samtidigt har jag några förutbestämda teman som vi ska gå igenom. Se "Schema" i vänstermenyn nedan.

Träff 3

Vi gjorde en övning där vi skulle försöka se på hunden åt vilket håll hon/han verkar tro att det ligger en person gömd. Sedan pekade vi ut hunden åt det hållet varken det var rätt eller inte.

Om det var fel håll så fick hunden springa åt rätt håll igen.

Sedan var tanken att vi skulle göra samma sak igen, och då med hänsyn till hur övningen gick första gången, men det blir ju så mörkt snabbare och snabbare in på våran torsdags- tid. Därför följde vi inte upp det i praktiken, men lite i teorin:

 Utgång     Förslag på att göra nästa gång/framöver:   
Hunden "pekar" rätt håll     Gör om samma sak om det funkar så är det dags att utmana hunden såsom att lägga en personen åt samma håll vinden blåser.

Hunden "pekar" åt fel håll

 

 Vi vet inte alltid om hunden verkligen gör det eftersom hunden kan peka mot andra personer förutom de vi lagt ut. Det kan ju förstås också vara att VI tolkar hunden fel. vad vi än gör/hur vi än tränar så brukar hundar bli säkrare och säkrare på att markera håll (och vi bättre och bättre på att läsa dem) med tiden...det kommer i regel "automatiskt" och det främjas av att föraren INTE vet vart figgen/figgarna är.

 Hunden markerar/ tar rulle trots att ingen figurant ligger där

Likadant här så vet vi eg inte om det finns folk där hunden markerat eller inte. Därför gör vi inte något åt detta om det inte är så att vi upprepade gånger ser att hunden alltid eller "alltid" tar rullen oavsett om d ligger en figge där ute eller inte.

 Hunden har pekat åt fel håll, springer ut men vänder över till rätt håll då hen märker att figgen inte är där han/hon trodde att hunden var först.

Hunden ska ej göra så här eftersom det då blir lätt att missa figgar framöver.

Vi vill att hunden först ska komma tbx utan rullen för att sedan skickas åt andra hållet.

Vad gör vi om hunden ändå gör så här?

Om vi vet att hunden har en sådan här tendens så ropar vi på hunden så fort hen vänder tillbaka mot oss. Hunden kanske vänder för att springa över till andra sidan och inte rakt framför oss utan längre bort, men oavsett: Så fort vi ser hunden vända om så ropar vi. Ju tidigare , desto större sannolikhet att hunden kommer in till oss. Om en hunden kommer till oss eller bara verkar tänka tanken att göra det så förstärker /berömmer vi förstås det på alla tänkbara vis.

Det är inte helt lätt att kalla in en hund i detta läge. Vi kommer få anledning att gå in på det längre mer.

 

 

Vi har bestämt att vi ska försöka få till två andra tider istället för de mörka torsdagskvällarna som följer framöver.

 

Här kommer förslag på två lördagar och två onsdagar (men tidigare tid). Berätta för mig vilka (så många det går) av dessa dagar/tider ni kan så finner vi förhoppningsvis 2 dagar/tider som alla kan.

 

Ons 5.okt 17.30

 

Lö  8 okt, kl.10.00

 

Ons  16.nov 17.30

 

Lö 5 nov  10.00

 

 

Antal kommentarer: 6

2011-09-23 21:33:48 - Mats Johansson, mats@lepricon.nu

Hallå!
Vi kan alla de datumen som du har gett.. Hör av dig vilka som blir.. Hörs av.. /Mats

2011-09-23 21:38:19 - Kerstin & Nilaq, prickigahunden@bredband.net

När jag kollar almanackan är onsdagen den 3/10 egentligen den 5/10? Jag kan iaf på onsdagar!! Lördag 8/10 är frågetecken, har jobb inbokat men om det är enda dagen det funkar får jag försöka boka om jobbet. Ons 16/11??? kan jag fast är det inte mörkt redan vid 16-tiden då? Och lördag 5/11 litet frågetecken, ev föreläsning med Lasse Fält men vet inte om jag får en plats.
/Kerstin

2011-09-23 22:24:57 - Hanna, paradox6996@hotmail.com

Hej hej,
Jag kan ons den 5:e oktober, inte lör den 8:e (jobbar fram till 13 då och ska ev. på kurs efteråt) och sen kan jag ons den 5 nov och den 16:e nov också.
Men blir det inte långt mellan tillfällena??
Mvh,
Hanna

2011-09-29 21:40:17 - ildiko

ja, onsdagen där är den 5 oktober (inte den 3:e)

Ska vi börja med den (på onsdag om 6 dagar?)

och vänta lite till då det är en del frågetecken (även för mig då jag vill planera in att få dit folk som kan figurera)

2011-09-30 16:44:38 - ildiKO

OK!

Då är onsdag 5 oktober kl 17.30 bokad!

Syns på plats


2011-10-11 21:01:36 - ildiko

Lö 5 nov kl. 10 bokat.

Hoppas alla kan då!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande: